DWERGAUTOCLUB BELGIË IS EEN VERENIGING VOOR HET BEWAREN, HET RESTAUREREN EN HET AANMOEDIGEN TOT AANKOOP VAN ALLE MERKEN VAN DWERGAUTO'S.

WE BEOGEN HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN ONZE LEDEN OMTRENT TECHNIEK, LITERATUUR EN AANSCHAF VAN WISSELSTUKKEN, EN OOK HET IN DE PUBLIEKE BELANGSTELLING BRENGEN VAN DE DWERGAUTO DOOR RONDRITTEN.

 

Om zijn verjaardag te vieren en er was nog iets...ah ja, zijn huwelijksverjaardag, organiseerde Firmin de Frateurrit. Onder een stralende zon kwamen we om 08.30u samen aan de Lunch Garden in Lier waar we van een rijkelijk ontbijt konden genieten.

Frateurrit 03/06/2018

Om zijn verjaardag te vieren en er was nog iets...ah ja, zijn huwelijksverjaardag, organiseerde Firmin de Frateurrit.

frateurrit

Onder een stralende zon kwamen we om 08.30u samen aan de Lunch Garden in Lier waar we van een rijkelijk ontbijt konden genieten. Het was zo uitgebreid dat we al wat vertraging hadden voor de rit begon. Hoewel ik in de buurt woon reden we langs kleine wegen waarvan ik het bestaan niet eens afwist om zo uiteindelijk aan de eerste stop, de watertoren van Rumst, te belanden. Boven op de toren heb je een prachtig uitzicht over de kleiputten tot aan de kerncentrale van Doel en aan de andere kant zou je het Atomium kunnen zien maar dat zal in de herfst zijn als de bomen hun bladeren gevallen zijn.

frateurrit

De tocht werd voortgezet richting Boom. Er was een plaatselijke kermis waardoor het roadbook wat improvisatie vereiste, maar uiteindelijk arriveerden we aan de site Frateur voor een museumbezoek, maar aangezien Firmin zijn reputatie hoog moest houden was er eerst nog een drink samen met de nodige lekkere broodjes.
In het museum kregen we een degelijke uitleg, met eerst een demonstratie van hoe men de Boomse dakpannen vervaardigde (tot 1200 pannen per dag, allemaal handarbeid) en daarna een rondleiding door de site waar men kon zien hoe er, vaak door kinderen, bakstenen geproduceerd werden. Je kon ook goed volgen hoe er geleidelijk aan meer en meer automatisatie plaatsvond. Puur toeval, maar er was dat weekend ook een expositie van keramiek, vervaardigd door lokale kunstenaars.
Het was een schril contrast, de kunstwerken ten midden van al dat industrieel erfgoed, maar het kwam prachtig uit!
Steen hadden we nu genoeg gezien, dus nu over naar glas.

frateurrit

Het bierglazenmuseum van Aartselaar. 9400 verschillende bierglazen + één kerkstoel, moest je na het bezoek iets te biechten hebben. Van al die lege glazen krijgt een mens al eens dorst, zo er was een kleine degustatie van een lokaal gebrouwen bier, Hellegat. Best lekker, spijtig dat ik nog moest autorijden. We moesten verder want het werd stilaan laat en er was nog een stop voorzien aan de Vluchtenburghoeve waar we konden genieten van een ambachtelijk geproduceerde ijscreme alvorens te eindigen in ons clublokaal te Rumst.

Graag vermeld ik nog even dat er nog toekomst is voor de club. Jo, zoontje van Jan en Vicky, 8 jaar jong, zette met veel plezier zijn eerste stappen in de navigatiekunde. Marc had aangeboden om te volgen zodat hij in geval van panne een wagen(tje) kon opladen. Het was gelukkig niet nodig, maar alleszins bedankt.

En tot slot, Firmin en Lea, bedankt voor de organisatie van deze schitterende rondrit. In een club zijn er regelmatig verschillende meningen (mag ook), maar hier was iedereen het unaniem over eens:

HET WAS AF!!!!

Patrick

DWERGAUTOCLUB BELGIË IS EEN VERENIGING VOOR HET BEWAREN, HET RESTAUREREN EN HET AANMOEDIGEN TOT AANKOOP VAN ALLE MERKEN VAN DWERGAUTO'S.

WE BEOGEN HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN ONZE LEDEN OMTRENT TECHNIEK, LITERATUUR EN AANSCHAF VAN WISSELSTUKKEN, EN OOK HET IN DE PUBLIEKE BELANGSTELLING BRENGEN VAN DE DWERGAUTO DOOR RONDRITTEN.